Dakspecialist De Arend

26+ Jaren ervaring

Schoorsteen renoveren

Bij Dakspecialist De Arend werken we altijd met de meest geavanceerde materialen en nieuwste daktechnieken. Dit maakt ons anders dan de andere dakdekkers. 

Bel ons vandaag nog:

+31 6 112 365 85

Schoorsteen renoveren door Dakspecialist De Arend

Een schoorsteen renoveren doe je niet even op een zondagmiddag, dat is een forse klus, een gevaarlijke klus, die beter aan de vakman overgelaten kan worden. De schoorsteen is aan renovatie toe. Het metselwerk is gebarsten en er zit veel vocht in de voegen. Bovendien is de schoorsteen al jaren niet meer in gebruik geweest en is het dak eromheen een beetje verzakt. Het is tijd om de schoorsteen op te knappen voordat het een groter probleem wordt.

De getallen spreken voor zich
Jaren in de dakdekkersbranche
0 +
Maandelijkse klussen
0 +
Dakspecialisten
0
Klanten beoordeling
0

Is de schoorsteen nog veilig?

Het is een scenario waar veel Nederlanders nu tegenaan lopen. Ze willen graag op hout stoken, in plaats van op gas. Echter, de schoorsteen is jaren niet gebruikt. De grote vraag; is de schoorsteen nog veilig? Dakspecialist De Arend zal uw schoorsteen grondig inspecteren en wanneer nodig reparaties uitvoeren.

Waarom kiest u voor Dakspecialist De Arend?

Dit maakt ons anders dan andere dakdekkers

De meest geavanceerde materialen

Het werken met de meest geavanceerde materialen is wat ons anders maakt.

Fijne communicatie

We vinden een goede band met onze klanten super belangrijk. Hierbij speelt duidelijke communicatie een grote rol.

24/7 spoedservice

Om ervoor te zorgen dat u niet lang in deze vervelende situatie zit zullen we snel langskomen.

Afspraken nakomen

De dakdekkers van Dakspecialist De Arend zorgen ervoor dat ze afspraken nakomen. Ze zullen op de afgesproken tijd bij u zijn.

Nieuwste daktechnieken

Dakspecialist De Arend werkt met de nieuwste daktechnieken, dit zal uw dakproblemen oplossen.

Opgeleide vakmannen

Onze dakdekkers zijn echte vakmannen. Dit dankzij hun gerichte opleiding en jarenlange ervaring in deze branche.

De schoorsteen repareren

Eerst halen onze dakdekkers het oude metselwerk eraf en maken we de schoorsteen schoon. We inspecteren de binnenkant van de schoorsteen om te zien of er verdere reparaties nodig zijn. Vervolgens bouwen we het dak rondom de schoorsteen opnieuw op en voegen we nieuw metselwerk aan. Als het metselwerk droog is, voegen de dakdekkers een nieuwe schoorsteenkap toe en isoleren we de schoorsteen met vuurvast isolatiemateriaal. De laatste stap is het stoken van een klein vuurtje om te zien of alles naar behoren werkt en we voegen eventueel nog verdere afwerking toe. Lijkt eenvoudig toch? Echter, voor de meesten een competentie die beter aan Dakspecialist De Arend overgelaten kan worden.

Schoorsteenbrand voorkomen

De schoorsteen is een belangrijk onderdeel van ons huis, maar het kan ook een potentieel gevaarlijk brandpunt zijn. Om brand in de schoorsteen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om brand te voorkomen, is het schoonhouden van de schoorsteen. Dit betekent het verwijderen van roet en vuil dat zich in de schoorsteen kan ophopen. Dit kan het beste worden gedaan door een professioneel schoorsteenveger.

Daarnaast is het belangrijk om alleen brandbare materialen, zoals hout of kolen, in de schoorsteen te stoken. Dit vermindert het risico op het ontstaan van een ongecontroleerde brand. Als laatste tip, is het belangrijk om een rookmelder in de buurt van de schoorsteen te plaatsen. Dakspecialist De Arend kan hierin adviseren. Door deze stappen te volgen, kunnen we het risico op brand in onze schoorsteen aanzienlijk verminderen en ons huis en onszelf beschermen. Schoorstenen hebben regelmatig onderhoud nodig. Ben je niet zeker van de kwaliteit van jouw schoorsteen? Bel met Dakspecialist De Arend voor advies of een gratis dak inspectie.

Oorzaken slecht trekkende schoorsteen

Zoals hierboven vernoemd, uw schoorsteen kan door het roet verstoppen waardoor er schouwbrand kan ontstaan. Buiten het feit dat u inderdaad uw schoorsteen regelmatig dient te laten vegen en u het beste stookt met droog, goed brandbaar hout of kolen. Kan het toch interessant zijn om te weten hoe dit roet ontstaat of waarom uw schoorsteen slecht trekt. Rookgassen die te snel afkoelen gaan roet aanmaken. De bouw van uw schoorsteen speelt hier namelijk ook een grote rol bij. Denk maar aan, veel bochten, een ruwe binnenkant, een slecht geïsoleerde schoorteen of heeft de regen vrij spel in uw schoorsteen? Al deze factoren kunnen bijdragen tot een slecht trekkende schoorsteen waar snel roet wordt gevormd. Een renovatie van uw schoorsteen kan zeker gunstig zijn in deze gevallen. Dakspecialist De Arend kan u hierbij adviseren.

Onze diensten

Hieronder vindt u onze meest gebruikte diensten. Om alle diensten te bekijken gaat u naar het menu bovenaan deze pagina. 

Daklekkage

Daklekkages zijn enorm vervelend en kunnen ook gevaarlijk zijn. Wij komen u direct verlossen!

Dakreparatie

Dakspecialist De Arend voert al jaren dakreparaties uit. Met of zonder spoed, we staan voor u klaar.

Dakinspectie

Bij ons kunt u een gratis dakinspectie aanvragen. Dit is wel aan te raden aangezien het veel inzicht in uw dak zal geven.

Plat dak vervangen

Een van onze meest uitgevoerde diensten is het vervangen van platte daken. Veel mensen hebben namelijk problemen met hun platte dak.

Schoorstenen

We repareren en renoveren schoorstenen. Dit doen we al jaren. Daarom weten we bij elke schoorsteen wat het probleem is en lossen we het vakkundig op.

Dakpannen

Dakspecialist De Arend werkt veel met dakpannen. Wilt u uw pannendak laten vervangen, renoveren of repareren? We helpen u graag!

Verschillende materialen voor schoorstenen

Om van uw woning een mooi geheel te maken is bijpassende schoorsteen belangrijk. Deze vindt men tegenwoordig in vele vormen, kleuren en materialen. Van ronde tot vierkante, ter plaatse gemetselde, prefab gemetselde of lichtgewicht prefab, met of zonder schoorsteenkap enzovoorts. Vervaardigd uit bakstenen, keramiek, composiet of kunststof. Al zijn de kunststof versies enkel geschikt voor condensatieketels als verwarmingstoestel. Voordeel bij deze laatste is wel dat men niet zo vaak de schoorsteen hoeft te reinigen. Maar niks is zo gezellig als de warmte van een brandende haard. Nou, voor ieder wat wils! Laat u zeker bijstaan in het maken van deze keuze door een ervaren dakdekker, want ook de constructie van uw dak speelt hierin een rol. Een sterk gebouwd dak kan een zwaardere schoorsteen dragen dan een lichtgewicht dak. Dakspecialist De Arend zal u hierbij helpen.

Schoorsteen traditie

Wat nu vooral heel functioneel moet zijn, was een paar honderd jaar geleden meer een uiting van welvaart. Bij sommige culturen waren er zelfs meerdere schoorstenen op het dak te zien. Dit wou echter niet zeggen dat er veel kachels of haarden in huis waren. Deze rijkversierde schoorstenen waren vaak een decoratief symbool van hun rijkdom. In Nederland waren terracotta schoorstenen populair bij de meer welgestelden, maar historisch gezien is daar weinig over te vinden.

Reviews

"Onze schoorsteen moest gerenoveerd worden. Hiervoor hebben we Dakspecialist De Arend ingeschakeld. Een hele goede keuze! Waarom? Dat zal je wel merken wanneer je ze een klus laat doen. Echt top!"
E. Harsbargen
"Mijn man en ik zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de service van De Arend. Mocht er in de toekomst nog eens iets met ons dak gebeuren, dan schakelen we ze zeker weten weer in. Maar dankzij de uitstekende service zitten we wel weer een tijdje droog"
O. Nagel
"De vorige dakdekker was niet netjes, daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere. Na wat zoeken en rondvragen kwam ik bij Dakspecialist de arend. Netjes mijn dak en dakgoot problemen opgelost."
Julia Jongsma

Dringende schoorsteen reparatie

Dakspecialist De Arend zorgt niet alleen voor het schoonvegen van uw schoorsteen, geeft u professioneel advies, repareert of renoveert alles wat met uw dak te maken heeft. Wij hebben ook een spoedservice! Tja, helaas gebeuren er soms dingen die u liever niet meemaakt. Zoals de schoorsteen die het ineens begeeft bij hevige windstoten of er is door slijtage een gat ontstaan waardoor u nu water binnen krijgt.  Indien u te maken heeft met een plotse lekkage, op uw dak of uw schoorsteen, kunt u dag en nacht Dakspecialist De Arend inschakelen!

Contact

Voor het aanvragen van een offerte of gratis dakinspectie kunt u direct contact met ons opnemen. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u het formulier invullen, bellen of e-mailen. 

Ook voor spoedklussen bij lekkage en dakproblemen staan onze specialisten klaar om u direct bij te staan. U mag ook in de avonduren, en weekeinden contact met ons opnemen. Aarzel niet, wij weten hoe belangrijk het is om geholpen worden in tijden van nood. Hoe langer u wacht hoe groter de schade kan worden. Dakspecialist De Arend, bel direct voor onze 24/7 spoedservice!

Nu hulp van een dakspecialist