Dakspecialist De Arend

26+ Jaren ervaring

Plat dak vervangen

Bij Dakspecialist De Arend werken we altijd met de meest geavanceerde materialen en nieuwste daktechnieken. Dit maakt ons anders dan de andere dakdekkers. 

Bel ons vandaag nog:

+31 6 112 365 85

Plat dak vervangen door Dakspecialist De Arend

Een plat dak vervangen is een belangrijke taak die om enige voorzichtigheid vraagt. Het is aan te raden om een professioneel bedrijf, zoals Dakspecialist De Arend, in te schakelen voor de vervanging van uw platte dak. Onze dakdekkers hebben de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het werk goed te kunnen doen. Wij voldoen tevens aan alle wet en regelgeving qua veiligheid en materiaal gebruik! Vraag ons om een prijsopgave.

De getallen spreken voor zich
Jaren in de dakdekkersbranche
0 +
Maandelijkse klussen
0 +
Dakspecialisten
0
Klanten beoordeling
0

Het vervangingsproces

Voordat het vervangingsproces begint, zullen onze dakspecialisten eerst een inspectie van het dak uitvoeren om te bepalen wat er precies moet gebeuren. Vervolgens zullen ze het oude dak verwijderen en het onderliggende (houten) frame inspecteren om te zien of er herstelwerk nodig is. Als dat het geval is, zullen ze dit uitvoeren voordat ze verdergaan met de vervanging van het dak. Zodra is vastgesteld dat het houten frame in goede staat is, zullen de vakmannen het nieuwe platte dak aanbrengen. Dit kan gedaan worden met verschillende materialen, zoals bitumen of rubber. De keuze van deze materialen goed doorspreken, in verband met duurzaamheid.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het nieuwe dak goed is aangebracht, zodat het een goede bescherming biedt tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Dakspecialist De Arend zal dit vakkundig kunnen doen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw dak weer in topconditie is. Zo kunt u jarenlang genieten van een goed functionerend plat dak. Bel Dakspecialist De Arend voor een gratis dakinspectie.

Waarom kiest u voor Dakspecialist De Arend?

Dit maakt ons anders dan andere dakdekkers

De meest geavanceerde materialen

Het werken met de meest geavanceerde materialen is wat ons anders maakt.

Fijne communicatie

We vinden een goede band met onze klanten super belangrijk. Hierbij speelt duidelijke communicatie een grote rol.

24/7 spoedservice

Om ervoor te zorgen dat u niet lang in deze vervelende situatie zit zullen we snel langskomen.

Afspraken nakomen

De dakdekkers van Dakspecialist De Arend zorgen ervoor dat ze afspraken nakomen. Ze zullen op de afgesproken tijd bij u zijn.

Nieuwste daktechnieken

Dakspecialist De Arend werkt met de nieuwste daktechnieken, dit zal uw dakproblemen oplossen.

Opgeleide vakmannen

Onze dakdekkers zijn echte vakmannen. Dit dankzij hun gerichte opleiding en jarenlange ervaring in deze branche.

Kosten plat dak vervangen

De vervanging van een plat dak kan nodig zijn vanwege slijtage, lekkages, verzakkingen of andere problemen. Het is belangrijk om dit op tijd te laten doen om meer kostbare schades te voorkomen.

Maar wat zijn de kosten van het vervangen van een plat dak? De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van het dak, de grootte van het dak, het type dakbedekkingsmateriaal dat gebruikt wordt en de arbeidskosten. Ook welke isolatie u wenst en of er gebruik gemaakt moet worden van een stelling of niet spelen mee in de kosten. Laat het vervangen van uw plat dak dus over aan professionele dakdekkers en vraag een offerte op om de kosten te bepalen. Bij Dakspecialist De Arend kunt u rekenen op vakmanschap, garantie en vakkundige oplevering.

Kort overzicht in de soorten dakbedekking

Onder de meest bekende materialen die in Nederland gebruikt worden zijn bitumen nog steeds de populairste omwille van de prijs en zijn eenvoudig gebruik. Maar ook het groen dak en TPO zijn in opmars omdat ze duurzamer en milieuvriendelijk zijn, wel een stuk duurder. Daarnaast kent men ook EPDM en PVC. We kennen al heel lang de toepassing van platte daken of licht hellende daken in dit land, maar het materiaal die in de begin jaren werd gebruikt kent vele nadelen. Mastiek bleek helemaal niet het ideaal materiaal te zijn, men had snel lekkages en het produceren van mastiek is een gevaar voor onze gezondheid! Vele van die eerste platte daken hebben nog steeds dit materiaal en men dient dit met de nodige voorzichtigheid te verwijderen. Laat deze klus over aan een ervaren vakmannen.

Isolatie plat dak

De ruimte onder een plat dak wordt snel heel warm tijdens hete zomerdagen en snel koud tijdens de winter. Indien u uw platte dak laat vernieuwen of bij een nieuwbouw, is het slim om deze te laten isoleren. Zeker wanneer u vaak in deze ruimte vertoefd. U bespaart hiermee niet enkel energiekosten van eventueel airco en verwarmingstoestel, maar u verhoogt ook uw algemene leef comfort. Er bestaan uiteraard verschillende methodes bij het plaatsen van isolatie alsook vindt men meerdere isolatiematerialen en diktes. Net zoals bij een pannendak kan men kiezen tussen, warm dak, koud dak en dubbel. Warm dak betekent dat de isolatie zich aan de buitenzijde bevindt en koud dak aan de binnenzijde. Bij dubbelle isolatie betekent dit dat zowel de warm dak methode als de koud dak methode wordt toegepast. De keuze valt vaak door hoe uw plat dak gebouwd is en de ruimte die wel of niet aanwezig is om isolatie aan te brengen! Weet u geen raad? Dakspecialist De Arend staat tot uw dienst voor al uw vragen.

Onze diensten

Hieronder vindt u onze meest gebruikte diensten. Om alle diensten te bekijken gaat u naar het menu bovenaan deze pagina. 

Daklekkage

Daklekkages zijn enorm vervelend en kunnen ook gevaarlijk zijn. Wij komen u direct verlossen!

Dakreparatie

Dakspecialist De Arend voert al jaren dakreparaties uit. Met of zonder spoed, we staan voor u klaar.

Dakinspectie

Bij ons kunt u een gratis dakinspectie aanvragen. Dit is wel aan te raden aangezien het veel inzicht in uw dak zal geven.

Plat dak vervangen

Een van onze meest uitgevoerde diensten is het vervangen van platte daken. Veel mensen hebben namelijk problemen met hun platte dak.

Schoorstenen

We repareren en renoveren schoorstenen. Dit doen we al jaren. Daarom weten we bij elke schoorsteen wat het probleem is en lossen we het vakkundig op.

Dakpannen

Dakspecialist De Arend werkt veel met dakpannen. Wilt u uw pannendak laten vervangen, renoveren of repareren? We helpen u graag!

Dakbedekking materialen op een rijtje

Roofing of bitumen. Gemakkelijk in gebruik evenals eenvoudig te herstellen. Is vrij goedkoop, is echter niet naadloos, beter niet te belopen en gaat zo’n 25 tot 35 jaar mee.

EPDM of rubber. Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer is een synthetisch rubber. Gemakkelijk en snel in gebruik, eenvoudig te herstellen. Kent een hoge elasticiteit en is zeer bestendig tegen UV-stralen, basen, zuren en zouten. Ook kan het best goed tegen temperaturen tussen de -35 en +120 graden Celsius. Het bevat geen chloor, weekmakers, halogeen of plasticiden en daarom natuurvriendelijk. Te vinden in verschillende diktes. Er zijn geen naden, is recycleerbaar en heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar.

TPO. Thermoplastische Poly Olefine is een elastische kunststof folie die lijkt uiterlijk sterk op PVC maar heeft een andere samenstelling. In meerdere kleuren verkrijgbaar. Is bestand tegen UV-stralen en chemicaliën, er komen geen schadelijke stoffen vrij en daarom vaak gebruikt bij waterreservoirs. Het behoudt zijn elasticiteit gedurende zijn lange levensduur van ongeveer 30 tot 40 jaar. Niet naadloos. Het is vrij duur en het plaatsen vraagt om professionele kunde.

PVC.  Poly Vinyl Chloride is een kunststof die weinig belastend is voor uw dakconstructie want deze is het lichtste van alle dakbedekkingsmaterialen. Minder eenvoudig in gebruik dan bitumen en vraagt enige expertise. Is sterk en zeer soepel, al verliest deze flexibiliteit met de jaren. In meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar. Het is recycleerbaar en goed bestand tegen UV-stralen. Is niet naadloos en bevatten weekmakers. Gaat zo’n 25 tot 30 jaar mee.

Dakinspectie platte daken

Wij voeren dak inspecties uit bij elke type dak en van alle materialen. Contacteer ons voor uw jaarlijkse dak controle. Zo bent u verzekerd van een maximaal wooncomfort! Platte daken zijn immers iets vatbaarder voor slijtage en lekkages dan pannendaken. Vraag op tijd uw dak inspectie aan bij Dakspecialist De Arend!

Reviews

"Onze schoorsteen moest gerenoveerd worden. Hiervoor hebben we Dakspecialist De Arend ingeschakeld. Een hele goede keuze! Waarom? Dat zal je wel merken wanneer je ze een klus laat doen. Echt top!"
E. Harsbargen
"Mijn man en ik zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de service van De Arend. Mocht er in de toekomst nog eens iets met ons dak gebeuren, dan schakelen we ze zeker weten weer in. Maar dankzij de uitstekende service zitten we wel weer een tijdje droog"
O. Nagel
"De vorige dakdekker was niet netjes, daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere. Na wat zoeken en rondvragen kwam ik bij Dakspecialist de arend. Netjes mijn dak en dakgoot problemen opgelost."
Julia Jongsma

Maak een bewuste keuze

Voor u een plat dak laat aanleggen of uw plat dak laat vervangen, is het noodzakelijk om een duidelijk plan te hebben over wat u precies wilt op korte en lange termijn. Denk maar aan zonnepanelen, een groen dak en uw wooncomfort. Bijvoorbeeld, zonnepanelen hebben baat bij een wit dak. Indien u in de toekomst een groen dak wil, vraagt dit om een zekere ondergrond die u nu al kan laten plaatsen. Tevens biedt het ene dakbedekkingsmateriaal meer wooncomfort (stabiliteit in temperatuur) aan dan de andere. Maak dus een bewuste keuze, weet wat u wilt of laat u adviseren door Dakspecialist De Arend.

Contact

Voor het aanvragen van een offerte of gratis dakinspectie kunt u direct contact met ons opnemen. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u het formulier invullen, bellen of e-mailen. 

Ook voor spoedklussen bij lekkage en dakproblemen staan onze specialisten klaar om u direct bij te staan. U mag ook in de avonduren, en weekeinden contact met ons opnemen. Aarzel niet, wij weten hoe belangrijk het is om geholpen worden in tijden van nood. Hoe langer u wacht hoe groter de schade kan worden. Dakspecialist De Arend, bel direct voor onze 24/7 spoedservice!

Nu hulp van een dakspecialist