Dakspecialist De Arend

26+ Jaren ervaring

Nokvorst vervangen

Bij Dakspecialist De Arend werken we altijd met de meest geavanceerde materialen en nieuwste daktechnieken. Dit maakt ons anders dan de andere dakdekkers. 

Bel ons vandaag nog:

+31 6 112 365 85

Nokvorst vervangen door Dakspecialist De Arend

De nokvorsten van het dak vervangen is een gespecialiseerde dakdekkers klus. De nokvorst is de rij dakpannen die op de nok van het dak te vinden is. Er zijn meerdere varianten van deze specifieke dakpannen op de markt te vinden. Er zijn vele verschillende soorten. Dit heeft vooral te maken met de beschermende functie die deze dakpan heeft. Des te meer reden om een vakman, Dakspecialist De Arend, erbij te halen.

De getallen spreken voor zich
Jaren in de dakdekkersbranche
0 +
Maandelijkse klussen
0 +
Dakspecialisten
0
Klanten beoordeling
0

Nokvorsten met spoed

Wij wensen het u natuurlijk niet, maar kunnen het niet genoeg benadrukken dat indien u toch schade heeft die dringend moet worden hersteld u onze Spoedservice kan bellen. Met medewerkers door heel Nederland bent u verzekerd van een snelle dienst.

Waarom kiest u voor Dakspecialist De Arend?

Dit maakt ons anders dan andere dakdekkers

De meest geavanceerde materialen

Het werken met de meest geavanceerde materialen is wat ons anders maakt.

Fijne communicatie

We vinden een goede band met onze klanten super belangrijk. Hierbij speelt duidelijke communicatie een grote rol.

24/7 spoedservice

Om ervoor te zorgen dat u niet lang in deze vervelende situatie zit zullen we snel langskomen.

Afspraken nakomen

De dakdekkers van Dakspecialist De Arend zorgen ervoor dat ze afspraken nakomen. Ze zullen op de afgesproken tijd bij u zijn.

Nieuwste daktechnieken

Dakspecialist De Arend werkt met de nieuwste daktechnieken, dit zal uw dakproblemen oplossen.

Opgeleide vakmannen

Onze dakdekkers zijn echte vakmannen. Dit dankzij hun gerichte opleiding en jarenlange ervaring in deze branche.

Wat is de nokvorst?

De nokvorst is een soort dakpan en bevindt zich op de het bovenste puntje van het dak dat ook wel de nok van het dak wordt genoemd. Het is de toplaag die de bovenste rijen dakpannen verbindt, en het dak beschermd voor regen en wind. Het zorgt voor een perfecte aansluiting en vormt een mooi geheel met alle ander hellende pannen.

Hoe worden nokvorsten bevestigd?

De nokvorst wordt meestal op zijn plaats gehouden door flexibele cement, spijkers, schroeven, maar veelal ook door middel van nokbeugels, dit is geheel afhankelijk van de dakconstructie. Het flexibele cement is ter vervanging van het traditionele cement die toch minder gepast bleek te zijn dan eerder aangenomen. De nokbeugels zijn nu ook heel populair en bewijzen hun goede dienst. En dit omdat iedere nokvorst apart wordt bevestigd aan de ruiterbalk zodat het bijna onmogelijk is dat deze zich nog verplaatst. De ruiterbalk is de hoogste balk waar de nokvorsten op liggen. Doch laten de nokbeugels een lichte beweeglijkheid toe. Vergeet niet dat een huis, een dak enigszins moet kunnen bewegen. Wat niet kan bewegen, breekt!

Nokvorst vervangen

De nokvorst vervangen is niet een klus die je jaarlijks hoeft te doen. De nokvorst, het bovenste puntje van het dak, moet soms vervangen worden. Vaak komt dit aan het licht doordat er lekkage is opgetreden. Of doordat harde wind of storm de nokvorst heeft verplaatst, of zelfs heeft verwijderd. Deze oorzaken kunnen tot verdere schades leiden. Als het is tijd voor vervanging, dan is het echt zaak om Dakspecialist De Arend erbij te halen, dit omdat wij alle diverse merken en kenmerken van de nokvorsten kennen.

Onze dakspecialisten weten hoe ze de oude nokvorsten vakkundig moeten verwijderen, en de nieuwe nokvorst perfect in zijn zitting te zetten. Omdat het in Nederland vaak waait, is het zaak net dit belangrijke onderdeel van het spitse dak regelmatig te inspecteren, om grotere schades te voorkomen. Dakspecialist De Arend kan u adviseren en eventueel een offerte opmaken als ook uw nokvorst aan de beurt is om vervangen te worden. Bel ons nu voor advies.

Onze diensten

Hieronder vindt u onze meest gebruikte diensten. Om alle diensten te bekijken gaat u naar het menu bovenaan deze pagina. 

Daklekkage

Daklekkages zijn enorm vervelend en kunnen ook gevaarlijk zijn. Wij komen u direct verlossen!

Dakreparatie

Dakspecialist De Arend voert al jaren dakreparaties uit. Met of zonder spoed, we staan voor u klaar.

Dakinspectie

Bij ons kunt u een gratis dakinspectie aanvragen. Dit is wel aan te raden aangezien het veel inzicht in uw dak zal geven.

Plat dak vervangen

Een van onze meest uitgevoerde diensten is het vervangen van platte daken. Veel mensen hebben namelijk problemen met hun platte dak.

Schoorstenen

We repareren en renoveren schoorstenen. Dit doen we al jaren. Daarom weten we bij elke schoorsteen wat het probleem is en lossen we het vakkundig op.

Dakpannen

Dakspecialist De Arend werkt veel met dakpannen. Wilt u uw pannendak laten vervangen, renoveren of repareren? We helpen u graag!

Nokvorst inspectie

U merkt vast zelf wanneer er iets mis is met uw dak of de nokvorst. Door lekkage of zichtbare deficiëntie. Voor uw eigen veiligheid, maak gebruik van een verrekijker wanneer u zelf een kijkje wilt nemen. Maar het liefst wacht u niet tot er daadwerkelijk nood is, want in ons noordelijk halfrond zijn wind en regen geen uitzondering. Indien er inderdaad nood is, geen paniek, contacteer onze spoedservice direct! U verkleint echter de kans op noodgevallen indien u regelmatig uw dak laat controleren. Een dak inspectie geeft u een zekere waarborg en gerustheid dat uw dak nog stevig in elkaar zit. Bij een dak inspectie bekijkt de dakdekker alle onderdelen van het dak. Van de nok tot aan de dakgoten! Lettend op losliggende of ontbrekende delen, verderf en slijtage.

Soorten nokvorsten

Nokvorsten passen gewoonlijk bij de rest van uw dakpannen omdat de aankoop meestal gelijktijdig is gebeurd. De nokvorst kent enkele soorten, deze verschillen allen in vorm om van uw dak, in dit geval, uw nok een mooi geheel te maken. Zo kent men een begin- en eindvorst, een hoekkepersvorst, een ballonvorst, een zadelvorst en een halfronde vorst. Het is vast even uitzoeken welke het meest geschikt zijn bij uw dak. Het is daarom verstandig om u te laten bijstaan door één van onze gespecialiseerde medewerkers. Dakspecialist De Arend helpt u meedenken en voert graag al uw dak klussen uit!

Reviews

"Onze schoorsteen moest gerenoveerd worden. Hiervoor hebben we Dakspecialist De Arend ingeschakeld. Een hele goede keuze! Waarom? Dat zal je wel merken wanneer je ze een klus laat doen. Echt top!"
E. Harsbargen
"Mijn man en ik zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de service van De Arend. Mocht er in de toekomst nog eens iets met ons dak gebeuren, dan schakelen we ze zeker weten weer in. Maar dankzij de uitstekende service zitten we wel weer een tijdje droog"
O. Nagel
"De vorige dakdekker was niet netjes, daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere. Na wat zoeken en rondvragen kwam ik bij Dakspecialist de arend. Netjes mijn dak en dakgoot problemen opgelost."
Julia Jongsma

Nokvorsten reparatie

Bij problemen is het gelukkig niet altijd noodzakelijk om de nokvorsten te vervangen en is soms een kleine reparatie voldoende. Maar meestal hebben wij te maken met versleten cement. Cement is vele jaren in gebruikt geweest als hét bevestigingsmiddel. Dit behoort echter tot het verleden aangezien cement na afzienbare tijd begint te corroderen, afbrokkelt en scheurt. Nadat al het oude cement is verwijderd kan men de nokvorsten die in goede staat zijn hergebruiken. Wanneer een nokvorst ontbreekt en u geen reserve meer heeft liggen helpen wij u bij het zoeken naar een zo passend mogelijke oplossing.

Wist-je-datjes en tips

We hebben het eerder gehad over de gebruikte middelen bij het bevestigen van nokvorsten. Maar wist u dat bij beschermde monumenten deze moderne hecht en reparatiematerialen uit den boze zijn! Hier moet men oude methodes gebruiken zoals gewapende kalkspecie, lood, een ouderwetse panhaak en strodokken. Deze laatste zijn bosjes roggestro die men klemt tussen dak sporen om zo wind en stuifsneeuw buiten te houden.

Het is verstandig om bij de aankoop een voorraad reserve dakpannen en nokvorsten aan te leggen.

Bewaar dakpannen en nokvorsten steeds in staande positie, dit verkleint de kans op schade.

Contact

Voor het aanvragen van een offerte of gratis dakinspectie kunt u direct contact met ons opnemen. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u het formulier invullen, bellen of e-mailen. 

Ook voor spoedklussen bij lekkage en dakproblemen staan onze specialisten klaar om u direct bij te staan. U mag ook in de avonduren, en weekeinden contact met ons opnemen. Aarzel niet, wij weten hoe belangrijk het is om geholpen worden in tijden van nood. Hoe langer u wacht hoe groter de schade kan worden. Dakspecialist De Arend, bel direct voor onze 24/7 spoedservice!

Nu hulp van een dakspecialist